Osvrt na prve Olimpijske Igre Košarkaškog Kluba Črnomerec

13. prosinca 2019.
Posted in Novosti
13. prosinca 2019. Črnomerec Košarkaški Klub

Osvrt na prve Olimpijske Igre Košarkaškog Kluba Črnomerec

14.05. 2019., bio je poseban datum za ”Košarkaški klub Črnomerec” budući da su djeca našeg kluba po prvi put osjetila čari olimpijskih igara. Neovisno što igre nisu održane na jednom od velikih stadiona i pred mnoštvom gledatelja, za ovu djecu je ovaj događaj u dvorani Učiteljskog fakulteta bio jednako velik kao i za vrhunskog sportaša.

Djeca našeg kluba upoznala su se prije svega s državama Međunarodnog olimpijskog odbora, koji ih u svom članstvu ima 206. Pa smo na prvim igrama imali predstavnike Svetog Kristofora i Nevisa, Sejšela, Mikronezije, Ekvadora i Zambije s ukupno 27 sportaša u omjeru 20 dječaka i 7 curica.

Nakon crtanja zastave, slijedila je ceremonija otvaranja i izlazak sportaša na čelu s nosačima zastave te nakon toga izlazak olimpijske zastave i otvaranje igara od strane predsjednika kluba. Naš Matej-Anić Ćurko dao je prisegu za sve sportaše da će se boriti pošteno i u duhu igre. Nakon prisege slijedilo je nošenje baklje gdje je svako dijete napravilo nekoliko metara noseći baklju koja je simbol pozitivnih vrijednosti. Olimpijski plamen bio je zapaljen u srcu ovih mališana i natjecanja su mogla početi. Djeca su se natjecala u vođenju lopte, bacanju lopte u dalj, šutiranju na koš, dodavanju lopte u paru i trčanju. Tijekom natjecanja moramo pohvaliti i roditelje koji su pomogli u koordiniranju ekipa te jedna velika zahvala ide mami Iskri koja je napravila baklju i olimpijsku zastavu.

Na kraju je održana utrka na 20 metara koja je i donijela i konačan plasman među ekipama. Ukupna pobjeda na 1. olimpijskim igrama pripala je ekipi Zambije te je na kraju održana ceremonija dodjela nagrada. U suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom koja je osigurala nagrade djeci, svako dijete ponijelo je neku nagradu s ovog događaja te radosno i puna dojmova zaputilo se kućama. Prve moderne olimpijske igre održane su u Ateni 1896. s namjerom jačanja sporta kako bi mladi imali što bolju priliku za pravilan razvoj kroz sport. Tako je i Košarkaški klub Črnomerec s ovom idejom nastojao dati vlastitoj djeci u klubu priliku da se upoznaju s ovim najljepšim događajem za sportaša jer je želja svih ljudi u klubu dati djeci više od košarke i s tom idejom gledamo ususret sljedećim olimpijskim igrama ”KK Črnomerca” u još većem broju nadamo se i s još boljim uvjetima za održavanje.

S puno pozdrava,
Trener Marko.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *