O nama

Košarkaški Klub Črnomerec

Košarkaški Klub Črnomerec iz Zagreba osnovan je 04. 06. 2015., te jedan je od rijetkih košarkaških klubova koji je u tako kratkom vremenu postojanja iza sebe ostvario nevjerojatne uspjehe. Prije svega to je izrazito veliki broj djece koja sudjeluju u aktivnostima našeg kluba, točnije njih 115 od predškolskog uzrasta pa sve do dobi od 10 godina.

Mi volimo djecu i košarku, to je glavni izvor snage i motivacije kojom privlačimo toliki broj djece u naš klub. Nekada pobijedimo, nekada izgubimo, ali djeca uvijek uče ono najbitnije, a to je prije svega ponašati se kao sportaš i prihvatiti rezultat bez obzira kakav je. Stvarajući timski duh, gradimo i karakter naše djece te im omogućavamo što više pozitivnih iskustava. Sve to s ciljem kako bi se i kod njih razvijala istinska ljubav prema ovoj predivnoj igri, ali i međusobno uvažavanje i poštivanje svojih vršnjaka, a time i pravo iskreno prijateljstvo. – Trener Matija Krznar

Ima nešto jače od mene. Najsretniji sam kada radim. Kada stojim, propadam. Teško mi je to opisati nekome tko nikad nije osjetio zvuk kada si sam u dvorani s loptom.

– Dražen Petrović

Uz takav tim trenera u klubu, nije izostao ni uspjeh u rezultatskom smislu pa se možemo pohvaliti i osvajanjem drugog mjesta na prvenstvu Hrvatske za male košarkaše do 9 godina.

Naši projekti

Za djecu predškolske dobi omogućili smo svestrani razvoj kroz što više motoričkih znanja iz različitih sportskih grana. S košarkom kao zvijezdom vodiljom, u programu kluba zvanom “Sportska Čarolija” djeca mogu isprobati strukture gibanja iz različitih sportova poput atletike, gimnastike, rukometa, nogometa, plesa, tenisa, hokeja na travi, bejzbola, borilačkih vještina pa čak i aerobika. Učenjem veliko broja različitih gibanja djeca u ovoj dobi razvijaju puno bolju koordinaciju te su spretnija u budućnosti.

Budućnost i vizija

Vizija našeg kluba je zapravo podizati školu košarke do seniorskog uzrasta. Kroz predani trud i rad s djecom, naši treneri nastoje zainteresirati dijete za sport i na taj način omogućiti kvalitetan i jedinstven psiho-fizički razvoj. S fokusom na zdrav život i kvalitetnu izvedbu treninga educiramo svoje članove o istinskim vrijednostima u sportu jer kako i sami vjerujemo: “Red, rad i disciplina neupitno dovode do kvalitetnih rezultata”.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte putem kontakt forme ili direktno na dolje navedene kontakte. Odgovor na Vaš upit možete očekivati unutar dva do tri radna dana.